14. veebruaril kell 18.00 toimub Tartu Kaubamaja III korruse aatriumis toidukuu raames raamatu „Kombucha ehk teeseenejook“ esitlus. Mujal maailmas juba aastaid hinnatud tervislik imejook on viimasel ajal populaarsust kogunud ka Eestis. Raamatut esitleb toidukultuuri edendaja Liis Tuulberg. 

Tutvu raamatuga: https://goo.gl/ZsMNeh 

Teeseenejook ehk kombucha on tuntud tervisele kasulike antioksüdatiivsete ja probiootiliste omaduste poolest, mis toetavad soolestiku tervist. Raamat algab teeseenejoogi tutvustusega – autor tutvustab teesorte, millest saab teeseenejooke pruulida, ja peamisi vajaminevaid töövahendeid ning annab nõu, milliseid teisi koostisosi tasub või ei tasu joogile lisada. Seejärel õpetab ta sammhaaval, kuidas teeseenejooki pruulida, villida ja säilitada ning kuidas panna kasvama teeseen ehk kultuur, mida kasutatakse käärimisprotsessi käivitajana. Retseptid õpetavad selle mõnusa joogi maitsestamist erinevate komponentidega ja põnevate kokteilide valmistamist.

Facebooki üritus.